Se årets 10 nye Corian farger her!
ikon facebook ikon instagram rød

Spørsmål og svar

Enten du er en ivrig sluttkunde som har tenkt å kjøpe ny benkeplate i heltre eller Corian, en kreativ arkitekt som vurderer å bruke Corian til noe spennende, en kjøkkenkonsulent som lurer på noe «akkurat nå» eller er en som rett og slett er litt nysgjerrig og vil vite litt mer om oss, ja, da vil du her finne svar på de vanligste spørsmålene vi får rundt våre produkter og virksomhet.

Ønsker du noe litt mer utdypet eller er det noe du ikke får svar på, så ta gjerne kontakt med oss.

Corian

Hvorfor burde jeg velge Corian?

Corian er delikat, sømløst, lett å holde rent, gir spennende fargemuligheter, lar seg reparere og varer. Er du redd for at en laminat- eller heltreplate skal få flekker eller bli ødelagt av vannsøl, så slipper du denne bekymringen hvis du velger Corian.

Hva betyr det at Corinor er en del av Du Pont sitt «Corian Quality Network»?

Amerikanske Du Pont, som eier varemerket Corian, ønsker å sikre at kundene blir fornøyd. Noen utvalgte produsenter er berettiget til å være med i «Corian Quality Network» fordi de har forpliktet seg til å sørge for kvalitet og service og ikke minst over tid vist at de lever opp til dette. De har kompetansen. Vi er stolte av å være en av disse.

Hvilket materiale består Corian av?

Corian består av 2/3 naturlige mineraler, 1/3 høykvalitets acryl-ingredienser og fargepigmenter. Det er acrylen som gjør Corian formbart. Blandingsforholdet og kvaliteten på acrylen avgjør hvor mye forming produktet tåler. Corian tåler mye, og betraktelig mer enn etterlikninger vi har testet ut.

Hva er målene til en standard Corian benkeplate?

Standardplaten er 12mm tykk, 750mm bred og 3600mm lang. Det finnes også andre tykkelser og bredder. Plateutnyttelse er viktig for kostnadsbildet, og vær trygg, vi tenker for deg – slik at det blir en optimal løsning, både når det gjelder kostnader og i forhold til konstruksjon.

Hva er tykkelsen på en Corian benkeplate?

Råplaten er 12mm, men noen farger tilbys også i 6mm og 19mm.

Hva tåler / tåler ikke en Corian benkeplate?

Corian er et porefritt materiale som tåler det aller meste. Imidlertid setter det ikke pris på aceton i neglelakkfjerner. Øvrige vanlige utfordringer kan være farger etter rødvin, rødbeter og sitrus. Disse flekkene ligger kun i det øverste fettlaget (ingen porer å trekke inn i) og kan normalt enkelt vaskes bort.

Kan man reparere en Corian benkeplate?

Ja, Corian lar seg normalt reparere. Er det for eksempel kommet et hakk i benkeplaten, kan vi frese ut området, lime ned en kile i samme farge og så pusse over til slutt. Normalt vil du da ikke se noen forskjell på den eksisterende plata og det nye som er felt inn.

Kan jeg sette varmer ting som kjeler og panner på min Corian benkeplate?

Nei, i likhet med de fleste andre, alternative materialene anbefaler vi ikke dette. På grunn av acrylen vil platen kunne deformeres hvis du setter en glodvarm jerngryte rett på plata. Vi anbefaler i stedet for å frese ned for stålstenger, slik at du kan sette den varme gryta eller pannen direkte på disse.

Blir det riper i en Corian benkeplate?

Ja, som i alle andre materialer blir det riper. Men riper synes bedre på mørke enn på lyse flater. Derfor er vi bevisst på hvilke farger vi tilbyr til kjøkken og andre steder hvor det er høy aktivitet. Det er derfor ikke uten grunn du finner mange lyse Corian-benkeplater rundt om på norske kjøkken og bad (i tillegg er det jo lekkert!). Fordelen med Corian sammenliknet med alternativene er at Corian lar seg pusse – om du skulle ha fått riper som du gjerne vil ha bort.

Kan Corian brukes utendørs?

Ja, Corian egner seg godt utendørs og er mye brukt til både fasadekledning, bord og designelementer. Merk også at kombinasjonen Corian og lys er effektfullt, ikke minst utendørs.

Hvordan vedlikeholder jeg en Corian benkeplate?

Vi anbefaler at du setter den inn med litt grønnsåpe med en gang. Til daglig rengjøring anbefaler vi vanlig Zalo-vann.

Finnes det etterligninger av Corian?

Ja, som på de fleste andre områder finnes det noen som prøver å ta opp kampen mot originalen, med blandet hell. Corinor har holdt på med Corian siden 1984 og er fremdeles konkurransedyktige som et resultat av et meget godt teknisk produkt og vår erfaring og kompetanse.

Hva betyr det at Corinor er Nordens største produsent av Corian?

For dere som kunder betyr det først og fremst at vi til enhver tid holdes varme med spennende og utfordrende ordre. Vi bygger erfaring hver dag. Dernest betyr det at vi til enhver tid har mange farger tilgjengelig på lager og kan levere raskt. Sist, men ikke minst – det gir også litt intern stolthet.

Kan dere underlime vasker og kummer i en Corian benkeplate?

Ja, og vi tilbyr den type kum eller servant du ønsker, både fra velkjente leverandører (Du Pont, Blanco, Intra, Franke m. fl.) og skreddersydd etter din tegning.

Se vårt utvalg her.

Heltre

Hvorfor burde jeg velge en heltre benkeplate?

Heltre er det naturlige og «det norske alternativet». Flott og tidløst. Nå er det også mulig å velge spennende farger og en overflatebehandling som ikke krever mye vedlikehold (OSMO hardvoksolje).

Er det stor forskjell på heltreplater?

Ja, til dels veldig stor. Det kan bli dyrt å kjøpe billig. Selve trekvaliteten, lagringen av råmaterialet og limkvaliteten er avgjørende for kvaliteten på en ferdig råplate. Corinor har strenge kvalitetskrav til vår leverandør på disse områdene.

Tilbyr Corinor heltreplater laget av regnskog?

Nei, vi kuttet ut innkjøp av slike tresorter for mange år siden. Men vi har uansett et veldig brett spekter av ulike tresorter.

Hva slags overflatebehandling tilbys i Corinor?

For heltre benkeplater tilbyr vi både OSMO hardvoksolje og linolje.

Hvordan vedlikeholder jeg en heltre benkeplate?

Se vår lille brosjyre for Montering og Vedlikehold

Hvor lange heltre benkeplater tilbyr Corinor?

Standard lengde for fingerskjøtte plater i heltre er 5 meter. Lengre plater, inntil 6 meter kan spesialbestilles. Noe lenger leveringstid vil da måtte beregnes. Bambus leveres i 4 meter lengde (Bambus Design Vertikal 2,44 meter). Når det gjelder helstavplater i eik leveres disse inntil 4,5 meter (valnøtt inntil 3,3 meter). Eikeplater over 4,5 meter kan spesialbestilles. Når det gjelder øvrige treslag, ta kontakt.

Hva er tykkelsen på en heltre benkeplate?

Du kan velge mellom 30mm og 40mm. Bambus Design Vertikal har en tykkelse på 38mm.

Logistikk og levering

Sendes benkeplaten direkte hjem til meg?

Vi selger ikke direkte til privatpersoner, men kun gjennom våre mange og gode forhandlere. Men benkeplaten leveres hos deg, enten som en del av kjøkkenleveransen eller direkte fra oss synkronisert med levering/montering av kjøkkenet.

Leverer Corinor i hele Norge?

Ja, vi leverer i hele Norge.

Tar dere kontrollmål før bestilling og produksjon?

Ja, vi tar alltid kontrollmål som sørger for et mest mulig perfekt sluttresultat.

Sendes benkeplaten direkte hjem til meg?

Vi selger ikke direkte til privatpersoner, men kun gjennom våre mange og gode forhandlere. Men benkeplaten leveres hos deg, enten som en del av kjøkkenleveransen eller direkte fra oss synkronisert med levering/montering av kjøkkenet.

Har Corinor egne montører?

Ja, vi har et montørapparat som dekker hele Norge.

Leveres kjøkkenkummer med rørdeler?

Ja, alle kjøkkenkummer, stål, Corian eller Mixa (Corian sider, bunn i stål) leveres med rørdeler, avløp og overløp, oppløft  hvis ønskelig.

Leveres baderomsservanter med rørdeler?

Nei, baderomsservanter leveres kun med overløp og rørdelen fra overløp til avløp. Rist med propp eller pop-up ventil MÅ skaffes gjennom rørlegger. Det samme gjelder for øvrige rørdeler. Grunnen til det er at det finnes et bredt spekter av forskjellige propper, pop-up ventiler og rørdeler, slik at du som kunde kan tilpasse til ditt bad.

Generelt

Kan jeg kjøpe benkeplate direkte fra Corinor?

Nei, Corinor selger ikke direkte til privatpersoner – kun gjennom våre mange og gode forhandlere.

Er Corinor registrert i StartBANK?

Ja, som seriøs aktør verdsetter vi alle tiltak som bidrar til seriøsitet i byggebransjen.

Er Corinor registrert i ProductXchange?

Ja.

Corinor AS • Bergsjøvegen 31, N-2846 Bøverbru | Tlf.: +47 61 19 70 70