Vedlikehold

Corian – daglig renhold

Corian er ikke vedlikeholdsfritt, men krever kun minimalt stell for å se flott ut. Vi anbefaler myk klut og Zalo-vann til daglig renhold. For å opprettholde jevn glans anbefaler vi at overflaten rengjøres nøye av og til.

Corian – skader

Husk at Corian alltid kan pusses opp og få tilbake sitt nyutseende! Hvis en Corian-benkeplate (eller annen Corian-løsning) skades, kan dette repareres så og si usynlig. Ta kontakt med oss i Corinor!

Corian – oppussing

For en Corian-innredningsløsning som har vært i bruk i flere år i tøft miljø kan det være på tide med en profesjonell oppussing av overflatene. Da får Corian sitt opprinnelige utseende tilbake! Ta kontakt med oss i Corinor

Hvis du har oppvaskkum av Corian gjelder først normal rengjøring (se over), deretter eventuelt mild skurekrem og hvit skuresvamp. Siste eventuelle trinn er å fylle oppvaskkummen med varmt vann, tilsette 1-2 teskjeer med oppvaskmaskinmiddel og la det stå i noen timer, eventuelt over natta. Vask deretter med en kost, skyld og tørk av.

Corian – flekkfjerning

Forsøk først det som er nevnt over, daglig renhold. Hvis det fremdeles er flekker, bruk litt mild skurekrem på en klut og gni med lette sirkelbevegelser. Unngå grove skuresvamper i det daglige renholdet. Sterke slipemidler eller den grønne siden på skuresvampen (som Scotch Brite) skal kun brukes til å fjerne svært vanskelige flekker.

Grafitti, tusj og kulepenn er ikke noe problem og fjernes slik som nevnt over. Eventuelle brannmerker tas også bort med skuremiddel og en fin svamp.

Corian – kjemikalier

Sterke kjemikalier (blant annet fargefjernere, løsemidler, klor, avløpsløsere, rengjøringsmidler for stekeovner, aceton) skal straks spyles av med vann og oppvaskmiddel for å unngå skader på overflaten av Corian. Neglelakk kan fjernes med neglelakkfjerner (uten aceton). Skyll med rent vann etterpå.

Corian – varme

Sett ikke varme gryter, særlig ikke jerngryter, direkte på Corian-platen. En så varm gryte kan skade de aller fleste overflater! Bruk et varmeunderlag, eller: TIPS: HVIS DU HAR EN KOMFYRTOPP INTEGRERT I CORIAN-BENKEPLATE, KAN DU FRESE UT SPOR TIL STÅLRILLER VED SIDEN AV KOMFYRTOPPEN – DEKORATIVT OG NYTTIG! 

Corian – riper

Som alle andre materialer kan også Corian få riper. Skjær derfor ikke med en skarp kniv direkte på benkeplaten. Bruk heller et skjærebrett. TIPS: BESTILL SKJÆREBRETT I CORIAN.

Heltreplater

Våre heltreplater er behandlet med rå linolje. For at platen skal beholde sin fine glød og overflate er det viktig å tilføre den ny olje den første tiden etter at den er tatt i bruk. Corinor anbefaler etterbehandling 1-2 ganger den første måneden, deretter ved behov, 2-3 ganger årlig. Påfør oljen med klut, og slip ned oljen i fiberretningen med en fibersvamp eller fint slipepapir (korning 180-220). Vent 15-20 minutter før oljen tørkes av.

Til daglig renhold anbefaler vi mildt såpevann.

Sett aldri varme gryter eller panner direkte på platen, og unngå lengre tids påvirkning av vann på platene (kluter, kopper, vaser o.l.).