Nyhetsbrev mars 2019

Heia Norge! Seriøst?

Etter medaljedryss både i Seefeld, Östersund og Åre mener mange at den norske dominansen kan bli for stor og at selvgodheten får vel gode vekstvilkår. Det lar vi ligge nå. Jeg velger å glede meg over at enere har lykkes gjennom hard og seriøs jobbing i et fellesskap over lang tid. Seriøsiteten ligger i planlegging, det å følge vedtatte retningslinjer, være kompromissløs og sulten på et godt resultat. Byggenæringen sliter med et dårlig rykte – «manglende seriøsitet» har preget media over tid. Eksempelvis sliter Follobanen med entreprenør-konkurs(er?), og etterkalkyler på plattformer redesignet i Asia viser noe annet enn forutsatt. Språkproblemer gir daglige utfordringer både når det gjelder kvalitet og i HMS-arbeidet. Dette er selvsagt ikke svart-hvitt, men hvorfor hoppe over bekken etter vann? Det er mange flere arenaer enn idretten vi i Norge lykkes på. Det er mange gode grunner for at byggebransjen, en av våre største bransjer, i enda større grad bør tenke kortreist og bruke norske leverandører. Helt seriøst!

Hilsen fra Knut Marius, daglig leder, og alle andre Corianere på Bøverbru, Toten

 

Moodboards – Corian-farger sett i sammenheng

Du kan i dag velge blant 100 Corian-farger. Enda flere spennende farger er på vei (følg med!). Du Pont, varemerkeeier av Corian, har satt sammen ulike moodboards for å gi assosiasjoner til dere som daglig tar material- og fargevalg. Flere moodboards vil vises både i nyhetsbrev og på Facebook.

 

Rustikk eller fiiint?

Corinor har strenge kvalitetskrav til heltreplatene vi kjøper inn. Det går på selve trematerialet, limet, stavformat og kvister. Platene fremstår rene, delikate og flotte. Vi aner nå en litt røffere tone i markedet. Markedet er veldig opptatt av tre for tiden, og som en ledende leverandør er det derfor naturlig at Corinor trykker på knappen som heter «Rustikk». Les mer om rustikk her.

 

Alvar Aalto – hvilke assosiasjoner får du?

Mange av oss er vokst opp med en spesiell tulipanvase i stua. Denne kan vi takke Alvar Aalto (finsk arkitekt og designer 18980-1976) for. Interiørarkitekten fra Metropolis var inspirert av denne da hun skulle tegne en resepsjonsdisk. Corinor gjør som alltid, hopper når noen ber oss hoppe, og laget denne. Den er flott og et godt eksempel på hvordan Corian kan formes. Kanskje er DU inspirert av en annen form og vil at den skal prege et Corian-produkt? I så fall er det bare å slå på tråden!

 

Smittende jobbglede!

Veien fram til en fornøyd kunde er ofte kronglete og består av mange ledd – alle like viktige. Det å transportere lange og tunge benkeplater er definitivt ikke alltid «a piece of cake». Rolf Cato, vår innleide transportør, takler dette med fleksibilitet, godt humør og en herlig latter. Han er en stor og viktig ressurs for oss og våre kunder. Så får vi heller bære over med at han bor på gærne sia ta Mjøsa!