NYHETSBREV NOVEMBER 2017

Corian®-juletoget forlater stasjonen.

Det er 42 dager eller 6 uker igjen til jul. Corinor arbeider nå under høytrykk. For Corian® er juletoget i ferd med å forlate stasjonen, med andre ord snakker vi nå om 2018-leveringer når det gjelder Corian®-ordre. På heltre derimot har vi fortsatt mulighet for å levere før jul, men har du en ordre eller tre så er det et veldig godt forslag å sende dette inn umiddelbart. NB! Har du en ordre liggende inne for levering før jul, men vet allerede i dag at det er forsinkelse i byggeprosessen, så er vi svært takknemlige for å få beskjed.

Heltre –bra for helsa!

Vi trives godt i omgivelser av tre. Både miljø og mennesker har godt av at vi bygger mer i tre. Corinor merker denne interessen gjennom økt salg av heltre benkeplater. Interessen for bruk av tre i ulike sammenhenger øker, ikke minst når det gjelder store boligprosjekter og næringsbygg. Aktiviteten er stor på dette området blant både arkitekter og entreprenører. Vi kjenner allerede verdens høyeste trehus i Bergen og ulike broprosjekter i tre, og de konkrete eksempler blir stadig flere. På Kringsjå i Oslo bygges nå 350 studenthybler i byens høyeste trebebyggelse med inntil 10 etasjer.

Forskning i vårt naboland i øst, presentert av bransjeorganisasjonen Svänskt Trä, viser at det å oppholde seg i en bygning av limtre frambringer positive følelser, påvirker den psykiske og fysiske helsa positivt og at man opplever mindre stress. Årsakene kan være at man opplever materialet som naturlig g at det påvirker kvaliteten på både inneluft, fuktbalanse, komfort og akustikk.

Kanskje noe å tenke på neste gang du skal velge benkeplate – til deg eller til en av dine kunder?

Nye servanter til Thon Hotels

Corinor har hatt gleden av å levere nye servanter til Thon Hotel Orion i Bergen. De er skreddersydd, og Corian®, som et porefritt materiale, sørger for at væske ikke trekkes inn og at bakterier ikke har noen steder å slå rot. Elegant blir det også!