Nyhetsbrev oktober 2017

Søppelkonkurs og mulige paralleller

RenoNorden måtte kaste inn håndkledet for noen uker siden. Svært mange kommuner er berørt. Det påstås at i noen kommuner lå deres anbudspris 90% (nitti!) under konkurrentenes tilbud. Burde det ringe en bjelle hos kjøper?

Får du det du betaler for?

Corinor er Nordens største Corian®-produsent. Det er vi selvsagt stolte over, og konsekvensene er stadig tilførsel av spennende ordre, utfordringer som gir læring og bygger kompetanse, samt en jevn strøm av ulike henvendelser. Hvert år leverer vi mange servanter/servantbenker til blant annet hoteller og andre arenaer der det er et stort publikum. Vi vinner anbud og vi taper, slik er det for oss som for alle andre. Men vi liker dårlig å tape når det viser seg at det ikke er «eple mot eple». Vi har akkurat opplevd å se at et konkurrerende tilbud på hele leveransen (dvs. material, produksjon, frakt og montering) lå godt under det vi kun betaler for materialet (Corian®). Det er ikke første gang. Vi har også tatt oppryddingsjobber av andres leveranser og konstatert at det er beskrevet Corian®, det er tatt betalt for Corian®, men det er levert noe annet. Det er sikkert fristende å la seg lokke, men ring i bjella, ta en sjekk og foreta så en endelig vurdering.

Noen å kontakte hvis….?

Vi opplever også å få telefon fra fortvilte kunder som ber oss om å ta «oppvasken». Man får ikke tak i leverandøren/produsenten, noe som ofte beror på språkproblemer. Corinor har holdt på med Corian® siden 1984, og vi har hatt gleden av å legge stein på stein etter den spede begynnelsen i en låve på Bøverbru på Toten (bildet over). Vi er nok til stede for dere i morgen også….

Poenget?

Poenget er definitivt ikke å rakke ned på alle våre konkurrenter. Skogen full av dyktige og seriøse aktører, og vi ser fram til fortsatt fair og tøff konkurranse. Poenget er imidlertid å gi et hint om at det kan være fornuftig å være litt på vakt for å sikre at man får det man er ute etter og betaler for. Tilbudet kan være for godt til å være sant eller bærekraftig.

Knut Marius Karlsen, daglig leder

 

 

Fra askeavkok til benkeplater

For 50 år siden var askeavkok i skuddet. Dette skulle helbrede det meste, og apotekene kunne på 70-tallet ikke få nok. I 2017 er det benkeplater, og for tiden går det virkelig unna med ask og kjerneask. Lekkert og sterkt materiale og faktisk hardere enn eik.

 

Utnytt egenskapene til Corian® !

Corian® er formbart, og alle som er kreative må utnytte muligheten for å skape spennende former. Det kan være kjente former som på bildet over, eller helt egendefinert. Sluttproduktet blir sømløst. Lek også gjerne litt med fargene – Corian® tilbys i 100 farger.

 

Vårt radarpar på prosjekt – bruk deres kompetanse

Felix (til høyre) og Trond Erik er våre gode prosjektledere og diskusjonspartnere når det gjelder oppdrag fra beskrivende ledd, VVS, entreprenører og øvrige trevarebedrifter. Disse to kompetente og service-mindede kollegaene er klare til å diskutere og finne fornuftige og kosteffektive løsninger.