TAF-lærling, spennende utdanningsløp

Vi har gleden av å ha en flott TAF-lærling hos oss. Eivind er nå godt inn i andre året av et fireårig løp. TAF står for Teknisk Allmenn Fag og er en kombinasjon av teoretisk opplæring på skole og praktisk opplæring i bedrift. For Eivind er det Raufoss VGS og Corinor AS som gjelder. Etter fire år oppnår en TAF-elev både fagbrev og studiekompetanse med fordypning i matematikk, fysikk, kjemi eller biologi. Hos oss jobber Eivind primært som CNC-operatør, men også med vanlige operatør-jobber. Andre TAF-elever kan jobbe som industrimekaniker, produksjonstekniker, verktøymaker eller dimensjonskontrollør. De to første årene er han elev og ansatt og jobber hos oss to dager i uka og er tre dager på skolen. De to siste årene er han elev og lærling og fortsetter med to dager i bedrift tredje året, for så å jobbe tre dager i bedriften det fjerde og siste året.

Opplegget er bra, gutten er bra og vi som arbeidsgiver er svært godt fornøyd! På bildet under er Eivind i full gang med håndfresing av en Corian-servant.

 

Eivind som freser